Bezoekers Sportpark Flora druipen af omdat niemand weet dat het open is

Op 28 maart 2014, over deze onderwerpen: Jeugd, Sport

Het sportpark in de Koestraat in de Flora biedt een mooie accommodatie voor de jeugd. Voor skaters zijn er heel wat mogelijkheden om hun hart aan op te halen. Maar wie er langsloopt, ziet zelden sportende jeugd. Het hek lijkt dan ook altijd gesloten.

Lijkt, inderdaad, want het is meestal gewoon open. Alleen is er op geen enkele manier te achterhalen wanneer het park open is. Nieuwe gebruikers denken dan ook dat het park gesloten is en druipen ontgoocheld af. Stom is dat. De accommodatie ligt er, we betalen er als gemeente ook voor, en de interesse is er. Het park wordt onderbenut door een simpel misverstand.

Mieke De Vriese vroeg daarom om duidelijke borden die de openingsuren van het park aanduiden. Dat moet het park toegankelijker maken. Het schepencollege meldde daarop dat het bord besteld is sinds januari. Dat lijkt ons een lange levertijd, maar laten we hier het voordeel van de twijfel geven.

Verder vroeg Mieke ook wat er met de oude, weggehaalde toestellen is gebeurd. Volgens de gebruikers waren die leuker. Mieke pleit er dan ook voor om ze te herstellen en terug te plaatsen. Het schepencollege repliceerde daarop dat de fabrikant van de toestellen niet meer bestaat. Andere fabrikanten zouden niet staan springen om toestellen die niet van hen zijn te herstellen.

Maar we leven op hoop. De jeugdraad heeft immers geadviseerd – op advies van enkele gebruikers van het park – welke toestellen er moeten komen. We hopen dat die er komen én dat de gemeente tegen die tijd ook aan potentiële gebruikers duidelijk maakt wanneer het park open is.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is