Onderwijs

Merelbeke is een gemeente met een degelijk onderwijsnet. Dat er vandaag nog twee volwaardige locaties voor gemeentelijk basisonderwijs in het centrum zijn (Bergwegel en Kloosterstraat) dankt u aan de oppositie van onder meer de N-VA. Toen de meerderheid de Bergwegel wou afbouwen, heeft verzet van onze gemeenteraadsleden schouder aan schouder met de ouders het bestuur uiteindelijk doen inzien dat twee locaties in het centrum geen overbodige luxe zijn.
De N-VA wil blijven investeren in een kwaliteitsvol en bereikbaar aanbod.

ONZE N-VA SPEERPUNTEN ZIJN:

  • Het Gemeentelijk Onderwijs blijft zowel kleuter- als lager onderwijs aanbieden op elke locatie.
  • De school in de Kloosterstraat wordt uitgebreid zodat de containerklassen kunnen verdwijnen.
  • Voor de Kloosterstraat zetten we ook een samenwerking op met het woonzorgcentrum zodat jong en oud samen van elkaar kunnen leren.
  • Elke schoolomgeving krijgt een veiligheidstoets. Het statuut ‘tijdelijke schoolstraat’ wordt uitgewerkt om de verkeersveiligheid te verhogen op het begin- en einduur van de scholen.
  • Tegelijk verbeteren en promoten we de belangrijkste fietspaden en voetpaden op weg naar school.
  • Wij streven naar een goed en netoverschrijdend overlegplatform en stimuleren de gemeente als ervarings- en leefruimte voor alle kinderen. Dat klinkt vaag, maar houdt in dat we een levendig contact met het woonzorgcentrum vooropstellen om jong en oud met elkaar in contact te brengen, een natuurklas in het Liedermeerspark organiseren, enz. Kortom, door de schoolmuren breken voor een rijkere leerervaring.
  • We zoeken creatieve oplossingen voor ochtend- en avondtoezicht om werkende ouders wat meer ademruimte te geven.
  • De N-VA wil tot slot scholen die op vele manieren inzetbaar zijn, o.a. onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers.

 

Nieuws over dit onderwerp

Welzijn in Merelbeke: samen komen we er

Welzijn is een recht van iedereen, maar ook een taak van iedereen. Onze ouderen verzorgen, kinderen opvangen en gedegen onderwijs aanbieden zijn uitdagingen die we samen moeten oplossen. Samenleven …

De Vis (N-VA) vraagt extra maatregelen aan scholen

Foutparkeerders in de Oudstrijderslaan in Merelbeke zorgen vaak voor gevaarlijke toestanden aan de schoolomgeving. Raadslid Rik De Vis (N-VA) vraagt het gemeentebestuur extra maatregelen. "Elke school …