Onderwijs

Onderwijs is een hoeksteen van onze maatschappij. Het vormt de toekomstige generatie en maakt hen klaar om de maatschappij van morgen in goede banen te leiden. Een gemeente als Merelbeke - met bijna 25.000 inwoners - verdient volwaardige mogelijkheden om basisschool te lopen in het gemeentelijk onderwijs. De N-VA heeft zich dan ook stevig verzet tegen de plannen van de meerderheid met de vestiging in de Bergwegel. Daar wilde men enkel nog kleuteronderwijs aanbieden om alle leerlingen lagere school naar de vestiging in de Kloosterstraat door te sturen.

Een gemeentecentrum als dat van Merelbeke vraagt twee volwaardige vestigingen. Je kan ouders niet vragen om hun ene kind naar de kleuterschool te brengen aan de ene kant van de Hundelgemsesteenweg om hun oudere kind daarna naar de andere kant van de Hundelgemsesteenweg te brengen. Als we bovendien kunnen verhinderen dat kinderen de steenweg niet moeten oversteken om school te lopen, kunnen we de fiets als vervoersmiddel stimuleren.

Dankzij ons hevig verzet blijft de Bergwegel voorlopig een volwaardige school. Dat is niet meer dan terecht. Het schepencollege wil wel meer inwoners naar Merelbeke trekken door het vol te bouwen en zo meer gemeentebelastingen opstrijken, maar het wil blijkbaar niet investeren in infrastructuur om die bevolkingsaangroei te stimuleren (voldoende scholen, voldoende kinderopvang, ...). De N-VA zal steeds ten strijde trekken tegen dergelijk kortzichtig beleid. Onderwijs is te belangrijk om er onzorgvuldig mee om te springen.

Nieuws over dit onderwerp

Welzijn in Merelbeke: samen komen we er

Welzijn is een recht van iedereen, maar ook een taak van iedereen. Onze ouderen verzorgen, kinderen opvangen en gedegen onderwijs aanbieden zijn uitdagingen die we samen moeten oplossen. Samenleven …

De Vis (N-VA) vraagt extra maatregelen aan scholen

Foutparkeerders in de Oudstrijderslaan in Merelbeke zorgen vaak voor gevaarlijke toestanden aan de schoolomgeving. Raadslid Rik De Vis (N-VA) vraagt het gemeentebestuur extra maatregelen. "Elke school …