Wij betalen ons blauw aan de sportsite Molenkouter

Op 9 november 2019, over deze onderwerpen: Sport

De sportsite Molenkouter diende in 2016 versneld ontwikkeld te worden omwille van de speelbehoeften van KFC Merelbeke. Deze urgentie deed de schepen van sport wild dromen. Er zou zelfs een luxueus sporthotel voor KAA Gent neergepoot worden op onze Merelbeekse Molenkouter. Al vlug spatte deze megalomane droom als een zeepbel uiteen en noodgedwongen verhuisde KFC Merelbeke naar buurgemeente De Pinte.

In februari 2017 zou, omwille van de hoogdringendheid, een private vennootschap CVBA  de gronden op de Molenkouter voor 40 jaar als sportsite ontwikkelen en beheren. Deze private vennootschap kreeg van het schepencollege zelfs een renteloze lening van  4 miljoen euro toebedeeld!

In oktober 2019 wierp de private vennootschap de handdoek in de ring en zette ze een punt achter de opdracht en de samenwerking met de gemeente.

Opnieuw liep onze gemeente een blauwtje op. Als klap op de vuurpijl besliste de gemeente 252.792,88 euro (excl. 21% BTW) te betalen aan deze private vennootschap voor een lege doos. Er is geen enkele wettelijke reden om de kosten van de private vennootschap integraal te vergoeden.

Blijkbaar is de schepen van sport gewonnen voor een dubieuze politiek waarbij men de opbrengsten privatiseert en de kosten afschuift op de belastingbetaler!

Na vier jaar geklungel komt dit dossier in de handen van Farys en opnieuw zullen ontwerpkosten betaald worden!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is