Weyts investeert in het zwembad van Merelbeke

Op 29 december 2023, over deze onderwerpen: Sport

Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert € 419.459 om het zwembad in Merelbeke structureel energiezuinig te maken. Zo kan de energiefactuur fors dalen en blijft het hele zwembad beter betaalbaar. “We investeren fors in nieuwe zwembaden, maar ook in het energiezuiniger maken van bestaande baden zoals dat van Merelbeke”, zegt Weyts. “Zo vermijden we dat zwembaden kopje onder gaan door de fors opgelopen energiefacturen.”

Het zwembad van Merelbeke is belangrijk en waardevol. Kinderen leren er zwemmen, sportievelingen trekken er hun baantjes en ouderen en personen met een handicap kunnen  er pijnvrij sporten. Het uitbaten van zowat elk zwembad gaat wel gepaard met een stevige energiekost. Door de hoog oplopende energiefacturen kunnen uitbaters in de problemen komen. Om werk te maken van méér zwemwater in Vlaanderen investeert Vlaanderen daarom niet alleen in gloednieuwe zwembaden, maar ook in het energiezuinig maken van bestaande baden.

Vlaams minister van Sport Ben Weyts maakt nu € 419.459 vrij om het zwembad in Merelbeke structureel energiezuinig te maken.

De extra investering in zwembaden maakt deel uit van een grotere Vlaamse investeringsgolf. Bij het begin van deze regeerperiode ging er elk jaar ongeveer € 12,5 miljoen naar sportinfrastructuur. Nu zitten we aan jaarlijks wel € 40 miljoen: meer dan 3x zoveel. “We willen nog meer Vlamingen in beweging zetten en laten sporten – en daar heb je natuurlijk sportinfrastructuur voor nodig”, zegt Weyts. “Investeringen in zwembaden doen we voor alle zwemmers: van zwemclubs, via particuliere bezoekers tot schoolkinderen die nog leren zwemmen”. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is