Vragen over het beschilderen van het wegdek te Schelderode

Op 24 maart 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Op het wegdek van de Gaversesteenweg en de Molenstraat te Schelderode werd ter gelegenheid van Schelderodekermis het wegdek op minstens drie plaatsen met gele verf beschilderd met de tekst “Cirk du Rhode’. Na meer dan 7 maanden is de tekst nog zeer goed leesbaar. Indien deze tekst niet verwijderd wordt door het wegdek te zandstralen, zal deze tekst er nog jarenlang te lezen zijn. Dit is een inbreuk op het strafwetboek en de algemene politieverordening van de gemeente Merelbeke.

Daarom stelde raadslid Guido Mortier (N-VA) op de gemeenteraad van 22 maart 2022 volgende schriftelijke vragen aan het schepencollege:

Werden de dader(s) van deze feiten aangesproken om deze tekst te verwijderen of de schade voor de gemeente Merelbeke te vergoeden?
Is het gemeentebestuur van plan deze beschilderingen te verwijderen indien de dader(s) dit zouden nalaten te doen?

Schepen van openbare werken Pascal Rousseaux (CD&V) betreurde dat de organisatoren van het evenement “Cirk du Rhode” geen kalk hadden gebruikt voor het publiciteit op de weg, omdat dit na enkele regenbuien zou weggespoeld zijn zonder enig spoor achter te laten. Door het gebruik van verf van duurzame kwaliteit zal de tekst op het wegdek nog jarenlang zichtbaar blijven.  De auteurs van dit staaltje van ‘straatschenderij’ hebben aan de schepen beloofd de tekst door een professionele firma te laten verwijderen door het wegdek te laten zandstralen. De schepen verkiest deze oplossing in plaats van de tekst in opdracht van de gemeente te laten verwijderen en de factuur aan de dader(s) te sturen. Hij zal er persoonlijk op toezien dat dit ten spoedigste gebeurt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is