Guido Mortier

Gemeenteraadslid

Guido is gehuwd met Magda Smesman, vader van Liesbeth en trotse grootvader van haar zonen Ewaud en Arthur.

Hij was 21 jaar lang zelfstandig advocaat in Merelbeke en werkt nu als gemeentesecretaris, eerst in Kluisbergen (1999 – 2007) en nu in Zingem (waar hij sinds kort als algemeen directeur werd aangeduid), en weet dus als geen ander hoe een gemeente werkt.

Hij is voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij Merelbeekse Sociale Woningen (MSW) die sociale huurwoningen verhuurt in Merelbeke, Oosterzele, Ledeberg, Sint-Denijs-Westrem en Drongen.

Guido is voorzitter van en speelt schuiftrombone en bas in de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Merelbeke.

Hij heeft ruime ervaring op het vlak van gemeentelijke politiek. Guido was burgemeester (1995 – 2000), OCMW-voorzitter (2001 – 2006) en gemeenteraadslid (1983 -2000).

In zijn vrije tijd houdt Guido schapen, gaat hij graag vissen en leest hij over politiek en geschiedenis.

Voor een betaalbaar beleid

Guido wil zijn ervaring als gewezen burgemeester en huidig algemeen directeur van Zingem aanwenden om het gemeentebeleid mee te bepalen. Volgens hem moet de gemeente zich vooral bezighouden met haar kerntaken als het goed onderhouden van de wegen, veilig en vlot verkeer en een groene omgeving.

Vooral de gemeentelijke financiën van Merelbeke baren hem zorgen. De limieten van de gemeentelijke belastingen zijn duidelijk bereikt.