College sloopt schuilhuisje zonder inspraak

Op 25 april 2024, over deze onderwerpen: Welzijn

Op de gemeenteraad van 23 april 2024 ondervroeg gemeenteraadslid Guido Mortier (N-VA) het college over de plannen tot het slopen van het schuilhuisje in de wijk Kuiël rechtover het grootwarenhuis Delhaize. Ondanks aandringen van raadslid Mortier weigerde het college hierover een beperkt openbaar onderzoek te houden over het al dan niet behouden van dit prieeltje.

In de notulen van het schepencollege van 8 april 2024 had raadslid Mortier gelezen: “Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de interne nota van de dienst infrastructuur en mobiliteit omtrent ‘Verwijderen prieeltje op het kruispunt van de Gaversesteenweg met de Hundelgemsesteenweg’ en bepaalt om akkoord gaan met het advies opgemaakt door de infrastructuur en mobiliteit.”

Uit de interne nota van de dienst infrastructuur en mobiliteit bleek maken dat door de gemeentediensten gevraagd werd om dit prieeltje te verwijderen omdat er meldingen waren van sluikstorten. Niemand op de gemeente wist nog waarom dit prieeltje daar geplaatst werd en door wie. Wel werd vermeld dat het prieeltje vroeger een verzamelplaats zou geweest zijn voor gepensioneerden van de wijk ‘De Kuiël’.

Het prieeltje werd inderdaad begin de jaren negentig van vorige eeuw geplaatst ten behoeve van de gepensioneerden van de wijk die op die plaats sedert mensenheugenis bijeen kwamen om een babbeltje te doen. Het schuilhuisje verkeert nog in een prima staat en geeft een prachtig uitzicht op de omgeving.

Op de vraag van gemeenteraadslid Guido Mortier (N-VA) om een beperkt openbaar onderzoek te doen door het aanplakken van een bericht op het prieeltje waarbij de mening gevraagd wordt van de gebruikers of het prieeltje als ontmoetingsplaats al dan niet dient behouden te blijven, wilde schepen Pascal Rousseaux (CD&V) niet ingaan omdat er zowel voor- als tegenstanders zouden zijn voor het behoud van het prieeltje. Van een bestuur dat beweert inspraak te geven aan de bevolking hadden wij toch een democratischer standpunt verwacht. Het schuilhuisje zal gesloopt worden zonder enige inspraak.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is