Serieuze vragen bij kunstproject Liedermeerspark

Op 28 februari 2015, over deze onderwerpen: Wonen en natuur

Het schepencollege heeft een kunstproject in het Liedermeerspark goedgekeurd waarbij de omgeving 'verfraaid' wordt met een grote hoeveelheid dikke takken. Het project komt er op vraag van De Sleutel, het opvangcentrum voor mensen met een verslavingsproblematiek, als zingeving voor hun residenten.

De bedoeling zou zijn om het project in het achterste gedeelte van het park in de moerasvijver te realiseren. 

Niet in natuurgedeelte

Guido Mortier heeft daar serieuze vragen bij. Voor de N-VA past een dergelijk project niet in het natuurgedeelte van het park. De Flora heeft al zo weinig natuur over. ‘We moeten niet knoeien in één van de laatste gedeelten redelijk ongerepte natuur die ons nog resten. Dat gedeelte van het park is enkel bedoeld voor wandelaars en rustige activiteiten.’

Het is bovendien de bedoeling om het kunstwerk tentoon te stellen tijdens de dag van het park. Die dag valt midden in de broedperiode en zou heel wat vogels storen. Guido vroeg dan ook om daarvan af te zien.

Zinvollere bezigheden

Verder heeft hij ook heel wat vragen bij de zinvolheid. 'Akkoord dat De Sleutel zoekt naar activiteiten die tot zingeving leiden, maar zou het niet veel zinvoller zijn voor de residenten om te helpen bij het onderhoud van het park? Dat is tenminste een echte bijdrage aan de gemeenschap.’ 

Het kost bovendien ook geld. De gemeentediensten presteerden al 56 uur om het materiaal klaar te leggen. Hoewel ze daarvoor subsidies zouden ontvangen, zal het dus geenszins gratis zijn.

Tot slot vindt Guido de manier waarop het schepencollege met dit project voor de proppen kwam niet kunnen. 'Het is blijkbaar beslist op een schepencollege, maar in de briefwisseling is er niets van te vinden.' Het schepencollege gaf geen reden voor deze vergetelheid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is