Jong N-VA Rhode is de nieuwe lokale jongerenafdeling van N-VA

Op 30 september 2015, over deze onderwerpen: Jeugd

MELLE - Enkele Jong N-VA leden uit de gemeenten Merelbeke, Melle en Oosterzele sloegen de handen in elkaar en richtten een lokale jongerenafdeling op: Jong N-VA Rhode. Op de bestuursverkiezing werd Simon Lejeune (Oosterzele) verkozen tot voorzitter van de Jong N-VA afdeling. Hanna Courtijn (Oosterzele) is ondervoorzitter, Angelique Van de Meirssche (Melle) secretaris en Jeroen Martens (Oosterzele) penningmeester. Kristof De Puydt (Merelbeke) vervolledigt het dagelijks bestuur.

De vijf jongeren zijn vastberaden van Jong N-VA Rhode een goed draaiende organisatie te maken: 'We willen dicht bij de jeugd staan, maar ook wegen op de lokale politieke besluitvorming.'

De naam Jong N-VA Rhode verwijst naar de regio Rhode en Schelde waar onder andere de geëngageerde gemeenten toe behoren.

'Wij zijn heel tevreden dat we Jong N-VA Rhode kunnen oprichten. Het doel is een aanspreekpunt voor jongeren te worden. Daarbij willen we het Vlaams en republikeins karakter onderstrepen. We willen hen informeren en zullen naast politieke ook plaats maken voor apolitieke activiteiten', reageert kersvers voorzitter Simon Lejeune.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is