Verkoop Hollebeekbos blijft op de agenda staan

Op 27 december 2014, over deze onderwerpen: Financiën, Wonen en natuur

De meerderheid blijft de verkoop van Hollebeekbos voorbereiden. Ondanks onverwachte inkomsten in 2014 staat het nog steeds in het meerjarenplan en uit de briefwisseling blijkt dat er stilaan voorbereidingen worden getroffen. De N-VA blijft strijden voor het behoud van dit stuk prachtige natuur.

Evi Maes merkte in de briefwisseling een vraag aan de gewestelijk stedenbouwkundige ambtenaar over een verkavelingswijziging van de gemeentegronden gelegen in het Hollebeekbos. In deze brief vraagt het college om van 2 loten bouwgrond 5 loten te maken.

Daaruit blijkt de ambitie om Hollebeekbos te verkopen om het overdreven investeringsprogramma verder te voeden. Nochtans bracht de verkoop van gronden in de Heidestraat 3 miljoen euro meer op da geraamd. De N-VA stelde al meermaals voor om de verkoop van het Hollebeekbos daarop te laten vallen.

We vroegen de gemeenteraad om vooraf een principiële beslissing te nemen over de eventuele verkoop van het Hollebeekbos. Tot een stemming kwam het voorlopig niet. Maar als de stemming er komt, stemt onze volledige fractie uiteraard tegen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is