Rik De Vis vraagt naar achterstallige subsidie voor bosgroepen

Op 19 maart 2015, over deze onderwerpen: Wonen en natuur

Bosgroepen helpen boseigenaars in de praktische ondersteuning van het beheer van hun bos. Ze verenigen ook boseigenaren in de streek. Oost-Vlaanderen telt er drie: Noord, Midden en Vlaamse Ardennen. Rik stelde vast dat er nog 100.000 euro achterstallige werkingstoelagen waren en vroeg waarom. 

De deputatie verzekerde dat de oorzaak technisch is. Twee bosgroepen hadden hun budget overschreden en hebben een verantwoording ingediend. Die is nu aanvaard. De achterstallige toelage kan worden uitbetaald.

En inhoudelijk?

Rik maakte van de gelegenheid gebruik om te polsen naar de inhoud en concrete doelstellingen van het project ‘Profilering Bos en Bosgroepen in Oost-Vlaanderen’. Voor dit project is namelijk drie keer 20.000 euro voorzien. 

De gedeputeerde antwoordde dat een van de grote actiepunten van dit project erin bestaat om de organisatie van een Oost-Vlaamse bosbouwbeurs te faciliteren. Daarnaast zijn er plannen voor een Oost-Vlaamse studiedag en excursies om de Bosgroepen, boseigenaars, het middenveld en andere actoren met elkaar in contact te brengen en de boseigenaars te informeren over duurzaam bosbeheer en het bestaan van de Bosgroepen. Ten slotte wil men de Bosgroepen meer in de kijker zetten zodat iedereen geïnformeerd wordt over de werking van de Bosgroepen. Mooie ambities die Rik nauwgezet zal opvolgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is