OCMW talmt met uitbouw activiteiten in de Flora

Op 16 december 2015, over deze onderwerpen: Welzijn

In het meerjarenplan van het OCMW was één van de beloften om een sociaal huis op te richten in de Flora. Dat sociaal huis zou als contactpunt voor de OCMW-dienstverlening moeten dienen in de Flora. Ook met de bouw van assistentiewoningen talmt het bestuur. N-VA vindt het hoog tijd om die projecten op te starten.

Fractievoorzitter in de OCMW-raad Jo Van Hoorebeke vroeg tijdens de OCMW-raad van december om dringend werk te maken van enkele beloften die in het meerjarenplan 2014-2018 zijn opgenomen.

 

Sociaal huis in de Flora

‘In de Flora wonen duizenden mensen. Er zou minstens een antenne van de OCMW-dienstverlening moeten zijn’, vindt Jo. ‘Ondanks het feit dat we halverwege de legislatuur zijn, beweegt er op het terrein nog niets voor deze plannen.

‘Nochtans kan een aanzet daartoe niet moeilijk zijn. Huur een huis, hang een bord op en zorg dat er enkele dagen of uren per week iemand aanwezig is. Dat kleine beetje kan al genoeg zijn om aan de ergste noden tegemoet te komen. Het succes van het sociaal huis in het Centrum bewijst de noodzaak van dergelijke drempelverlagende initiatieven.’

‘Met een dergelijk klein initiatief zouden we bovendien ook meteen de behoeften kunnen meten en beter plannen voor de toekomst.

 

Quid assistentiewoningen?

‘Voor 2018 zou volgens het meerjarenplan een startschot zijn voor assistentiewoningen. Met die timing in het achterhoofd zou er nu toch stilaan een begin van actie moeten zijn’, vindt Jo. ‘Van loze beloften wordt niemand beter.’

 

Dumpingprijzen lokaal dienstencentrum: moet dat?

Tot slot wil Jo dat er kritisch gekeken wordt naar de tarieven voor gebruikers van het lokaal dienstencentrum. Ze noemt bijvoorbeeld de mogelijkheid om 10 kooklessen voor 35 euro te volgen (3,5 euro per les).

‘De gebruikers daarvan zijn evenwel lang niet allemaal minderbedeelden’, zegt Jo. ‘Het is toch niet de kerntaak van het OCMW om hobby’s te financieren? Mensen die het wat breder hebben, zouden gerust wat meer kunnen betalen. Het geld dat we daarmee besparen, kan dan integraal in de kernopdracht van het OCMW, minderbedeelden helpen, geïnvesteerd worden.’

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is