Kristof De Puydt: “Toen ze me voor het bestuur vroegen, dacht ik ‘eindelijk!’”

Op 12 september 2011

Kristof werd eind 2010 ontdekt door het lokaal bestuur. "Ik was altijd al erg geïnteresseerd in politiek en dan vooral in de N-VA. Op Facebook was ik één van de vele vrienden van Bart De Wever. Dat viel blijkbaar op, want een bestuurslid sprak me aan. ‘Eindelijk!’, dacht ik."

Kristof moest er niet lang over nadenken als we hem vroegen ons bestuur te vervoegen. "Het was me voor die vraag al duidelijk dat mijn ideeën erg dicht aanleunen bij de N-VA. Toen ik de kans kreeg om actief deel te nemen, twijfelde ik geen moment."

"In de lokale politiek spreken vooral de sociale thema’s me aan. Dat is niet onlogisch aangezien ik vijf jaar geleden afstudeerde als bachelor in het sociaal werk. Mijn eerste stappen in de lokale politiek komen dus op een erg spannend moment, net als er in de komende legislatuur werk moét worden gemaakt van een nieuw rusthuis."

Kristof bij het huidige rusthuis, waar ook het nieuwe rusthuis moet komen. “Als we tegen 2018 een nieuw rusthuis willen, moeten we er nu mee beginnen.”

"Ik werk momenteel als klantenbeheerder loonadministratie. Dat betekent dat ik zelfstandigen help met hun personeel. Ook de middenstand ligt me daardoor nauw aan het hart. Het beleid van voormalig schepen Rik De Vis (N-VA) met onder meer startpremies onderschrijf ik volledig."

"In mijn vrije tijd vind je me vooral uit met vrienden. De dag erna vind je me dan weer op de fiets om de calorieën van de avond ervoor weg te werken." (lacht) "Al gaat meer en meer tijd nu naar de N-VA. De gemeentelijke politiek laat me niet meer los!"

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is