Joris Pieters: “Ik had net besloten een actievere rol in de partij te spelen”

Op 12 september 2011

Joris is een recente ontdekking, al kon dat ook moeilijk anders. "Ik woon pas sinds 2009 in Merelbeke, in de Flora. Daarvoor woonde ik in West-Vlaanderen. Jullie waren er dus snel bij om me te strikken." (lacht)

Veel moeite om Joris op te sporen hadden we niet. Joris was al lid van de N-VA toen we hem benaderden. "Ik stond al van in het prille begin achter de standpunten en de rechtlijnigheid van de N-VA, maar die steun bleef passief. Het moment waarop Vincent Blansaer me contacteerde, viel eigenlijk perfect samen met het moment waarop ik voor mezelf besloten had om een meer geëngageerde rol te spelen."

"Daarbij zijn er enkele beleidsdomeinen die me meer dan andere aanspreken. Als industrieel ingenieur biochemie werk ik als milieu- en veiligheidsverantwoordelijke in de chemische sector. Milieu is dus een stokpaardje van me. Reken daar gerust ook ruimtelijke ordening bij. In die twee domeinen schuilt trouwens de eigenheid van Merelbeke die me zo aantrok. De nabijheid van de grote stad, maar toch nog dat landelijke karakter."

Joris in het Liedermeerspark: “Dit is hoe het hoort. Een groene long in een verstedelijkt gebied biedt een meerwaarde voor alle inwoners.”

"Ook sport is een beleidsdomein waar ik mijn schouders wil onder zetten. Ik speel al 15 jaar waterpolo en was toen ik hier kwam wonen onder de indruk van het zwembad. Goede sportinfrastructuur is erg belangrijk."

"Maar los van mijn interesses start ik als nieuweling in de politiek niet met torenhoge verwachtingen. Ik wil mijn kennis en gedrevenheid aanwenden in elke rol die de partij me toebedeelt."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is