John De Vlaminck is ons ijzer in het vuur tijdens de verkiezingen van 25 mei

Op 25 februari 2014

John De Vlaminck zal N-VA Merelbeke vertegenwoordigen op 25 mei 2014 tijdens de ‘moeder van alle verkiezingen’. Hij staat op de 13e plaats voor het Vlaams Parlement. We rekenen massaal op uw steun.

 

Wie is John De Vlaminck?

 

John is redelijk nieuw op het politieke toneel. Na een carrière die begon als officier bij de rijkswacht schopte hij het in 2001 tot korpschef van de politiezone Vlaamse Ardennen. Na een schitterende evaluatie mocht hij die functie nog voor een tweede termijn uitoefenen. Sinds 2010 geniet hij van een welverdiend pensioen en is hij korpschef op rust.

 

Na een leven in functie van de burgers kiest hij voor de politiek

 

Maar laat u niet misleiden door de term ‘op rust’. Want rusten doet John geenszins. Hij blijft dienstbaar aan de maatschappij. Het zit hem in het bloed.

 

Zijn decennialange engagement voor de openbare veiligheid, vlotte mobiliteit en minder criminaliteit betekenden evenwel dat hij politiek neutraal moest blijven. Hoewel hij al sinds zijn jeugd Vlaanderen in zijn hart draagt, heeft hij steeds professioneel met burgemeesters en beleidsmensen van allerlei pluimage samengewerkt. ‘Mijn overtuiging stond een professionele relatie nooit in de weg’, zegt hij daarover. ‘Het algemeen belang kwam steeds op de eerste plaats.’

 

Maar nu is John dus ‘op rust’ en mag hij eindelijk zijn politieke overtuiging verkondigen. Onmiddellijk na zijn opruststelling nam John een lidkaart van de N-VA. Amper twee maanden later was hij al lid van het bestuur van de Merelbeekse afdeling waar hij meteen de belangrijke rol van secretaris op zich nam. Hij toonde zich bijzonder geëngageerd en na een geslaagde campagne in 2012 raakte hij verkozen in de gemeenteraad.

 

John houdt de veiligheid en mobiliteit hoog op de agenda

 

In die gemeenteraad legt John zich vooral toe op wat hij het beste kent: veiligheid, mobiliteit en openbare orde. Zo zorgde hij voor meer waakzaamheid bij de behandeling van de gegevens van de burgers, houdt hij de dalende mobiliteit en het fileprobleem steeds op de agenda van het schepencollege en gaf hij nuttige suggesties om de stijgende inbraakcijfers een halt toe te proberen roepen.

 

Het zal u verder ook niet verbazen dat John voor N-VA Merelbeke in de politieraad zetelt. Als korpschef op rust biedt zijn ervaring een belangrijke meerwaarde.

 

Graag gezien in de hele provincie

 

Intussen heeft John ook al een zekere populariteit opgebouwd in Oost-Vlaanderen. Uiteraard was hij al gekend in Merelbeke, maar sinds anderhalf jaar is er bijna geen activiteit in Merelbeke waar hij niet is. Hij komt dan niet enkel even wat handen schudden en één drankje drinken zoals andere politici. Hij neemt de tijd om met de mensen te praten en eet of quizt mee.

 

Ook buiten de gemeentegrenzen kent men John De Vlaminck. Uiteraard heeft hij zich in zijn periode als korpschef in de Vlaamse Ardennen door de veiligheid te garanderen en de criminaliteit in te dijken een gezicht gegeven aan de inspanningen van zijn politiekorps. Maar ook buiten zijn professionele invloedsfeer heeft hij inmiddels vrienden gemaakt. Wanneer hij niet in Merelbeke is, bezoekt hij bevriende N-VA-afdelingen in heel Oost-Vlaanderen.

 

En als hij niet dienstbaar is?

 

John wijdt zijn leven maar wat graag aan veiligheid en zijn politieke overtuigingen. Maar hij is ook een gevoelsmens en familieman. Samen met zijn vrouw Liliane woont hij al geruime tijd in de Flora in Merelbeke. Ze hebben twee zonen die intussen zelf hard aan een carrière timmeren. John heeft ook al één kleinkind. Zijn kleinzoon is zijn grootste fan.

 

Verder heeft hij een hart voor dieren. Je wordt bij John thuis steeds enthousiast begroet door een hond die hij uit een Spaans killingcentrum redde.

 

Kortom, N-VA Merelbeke gelooft rotsvast in John als kandidaat bij de Vlaamse parlementsverkiezingen. Hij is een man met een schat aan ervaring door zijn professionele loopbaan en is bovendien een goedlachse levensgenieter met het hart op de goede plaats.

 

Zeg nu zelf, van zo’n mensen heeft de politiek er meer nodig!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is