John De Vlaminck: "Als gepensioneerd korpschef kan ik nu eindelijk kleur bekennen"

Op 15 mei 2011

Als we John de vraag stellen wat hem bij de partij brengt, moet hij niet lang denken. "Met een naam als De Vlaminck is de N-VA een voor de hand liggende keuze", lacht hij. "Maar ik ben al van in mijn jeugdjaren een bewuste Vlaming. Ik heb ‘Leuven Vlaams’ van op de eerste rij meegemaakt."

"Na mijn studies criminologie kwam ik bij de politie terecht waar ik me opwerkte tot korpschef van de politiezone Vlaamse Ardennen. Noodgedwongen schoof ik mijn politieke interesses opzij. Als politieman moest ik onpartijdig blijven. Ik bleef alles natuurlijk op de voet volgen, maar heb me in mijn functie steeds neutraal opgesteld."

John De Vlaminck

 

"Nu ik sinds 1 september op pensioen ben, kan ik me volledig op de lokale politiek gooien. En geloof me, niemand in mijn vriendenkring was verrast dat ik voor de N-VA koos. Het is mijn grote wens om van de N-VA in Merelbeke de grootste partij te maken."

"In elk geval heb ik vanuit mijn vroegere job alvast een natuurlijke interesse in de thema’s ‘Veiligheid’ en ‘Mobiliteit’. Die ben ik nu aan het bestuderen om aandachtspunten op te sporen.  Ook in mijn vrije tijd ben ik trouwens met mobiliteit bezig. Ik kan me urenlang bezighouden met modelspoorbouw." (lacht)

"Na mijn drukke loopbaan moet mijn vrouw me nu alweer delen dus. Maar ze ziet me graag opleven."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is