Geen kwalitatieve groenvoorziening voor 42 appartementen op de hoek van de Verlorenbroodstraat en de Hundelgemsesteenweg

Op 29 november 2020, over deze onderwerpen: Wonen en natuur

Het schepencollege heeft op 26/10/2020 een omgevingsvergunning verleend om 42 appartementen te bouwen op de hoek van de Verlorenbroodstraat en de Hundelgemsesteenweg inclusief 96 parkings waarvan 24 bovengronds.

Op het inplantingsplan is duidelijk de afwezigheid van een kwalitatieve groenvoorziening af te lezen. Het schepencollege gaf ook geen enkele bijkomende voorwaarde op om “kwalitatief woongroen” te voorzien voor de toekomstige 100 bewoners.

De kwaliteit van het wonen vraagt nochtans meer en meer de aandacht van de overheid. Het is toch algemeen aanvaard, dat de directe woonomgeving met groen van wezenlijke betekenis is voor het welbevinden van de mens.

Groenvoorziening moet niet gezien worden als lapmiddel, maar als een onverbreekbaar onderdeel van het wonen. Steenmassa’s, zoals ze nu verrijzen, staan in geen enkele verhouding, in geen enkele schaal, tot de individuele mens.

Een boom, een struik en planten doen dat wel. Daarom is er veel en verantwoord groen nodig naast en in samenhang met een goede stedenbouwkundige en architecturale vormgeving. Ideaal is dat beide op elkaar inspelen en elkaars medespeler zijn binnen éénzelfde ontwerpproces.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is