Asverschuiving Oude Gaversesteenweg

Op 28 april 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

In de Oude Gaversesteenweg vlak bij de doorgang onder de autosnelweg werd een asverschuiving aangebracht. Vlak voor deze asverschuiving (in de richting van de Plataan naar de Gaversesteenweg) is een parkeerstrook aangebracht aan de rechterkant van de rijbaan. De combinatie van beide ingrepen geeft aanleiding tot een verkeersonveilige situatie voor de autobestuurder die zich verplaatst van de Gaversesteenweg naar Plataan, indien er voertuigen geparkeerd zijn in de parkeerstrook. Betrokken autobestuurder heeft dan immers een zeer sterk verminderde zichtbaarheid op het verkeer komende van de tegenovergestelde richting, dat bovendien voorrang heeft ter hoogte van de asverschuiving. 

Op de gemeenteraad van 28 april ll. stelde raadslid John De Vlaminck hierover volgende vragen:
- Overweegt het bestuur maatregelen om de potentieel onveilige verkeerssituatie ter hoogte van de asverschuiving aan te passen?
- Zo ja, welke, en volgens welke timing?

Uit het antwoord van de bevoegde schepen bleek dat het bestuur zich niet bewust was van de onveilige situatie! Op korte termijn zal bekeken worden of men een beperkt aantal parkeerplaatsen kan elimineren. Bij de werken aan de Bergwijkbrug zal de Oude Gaversesteenweg dienen als omleidingsweg. Hiervan zal gebruik gemaakt worden om de situatie grondig te evalueren en desgevallend structureel aan te pakken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is