7.015 voorkeurstemmen voor John De Vlaminck. Bedankt!

Op 1 juni 2014

Op 25 mei 2014 overspoelde een gele golf heel Vlaanderen. Ook in Merelbeke koos bijna 1 op 3 kiezers voor de N-VA. In het kielzog van de monsterscore van onze partij haalde ook gemeenteraadslid John De Vlaminck een indrukwekkende score bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement. Hij wist in Oost-Vlaanderen liefst 7.015 kiezers te overtuigen.

Helaas was dat te weinig voor een zetel, maar het blijft een fantastische prestaties. Zeker als je dat vergelijkt met de scores van twee Merelbeekse schepenen die ook opkwamen voor het Vlaams Parlement. Pascal Rousseaux (CD&V) verzamelde slechts 3.282 gekleurde bolletjes. Bertrand Vrijens (sp.a) deed weinig beter. Hij kreeg 3.743 stemmen. Samen halen ze net 10 stemmen meer dan John…

Hoewel ze zich kunnen verstoppen achter de algemene malaise in hun respectievelijke partijen is het toch frappant dat twee schepenen zo ruim de duimen moeten leggen voor een N-VA-gemeenteraadslid dat slechts aan zijn eerste termijn bezig is. Met wat slechte wil zou men er kritiek op het gemeentelijk beleid uit kunnen afleiden.

In elk geval was ook Merelbeke op 25 mei dus overduidelijk een gele gemeente. De uitslagen in onze gemeente vindt u hieronder. 

Uitslag Vlaams Parlement in Merelbeke

Uitslag Vlaams Parlement Merelbeke

Uitslag Kamer in Merelbeke

Uitslag Kamer Merelbeke

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is