Geluidswerend scherm naast E40 moet er komen

Op 28 februari 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Wonen en natuur

In de Flora ondervinden bepaalde gedeelten steeds meer hinder van het steeds drukkere verkeer op de E40. Vooral de inwoners van de Oude Gaversesteenweg, Plataanstraat, Hundelgemsesteenweg, Scheldestraat en Roosestraat die aan de verkeerde kant van de E40 wonen, hebben het hard te verduren.

In maart 2013 riep John De Vlaminck al eens op tot actie. De schepen verzekerde toen de suggestie mee te nemen naar het overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer en feedback te geven. Quod non.

Nu Rik De Vis onlangs met succes aandrong om de problematiek aan te kaarten bij de gouverneur, herneemt John twee jaar na zijn oorspronkelijke vraag dus nogmaals een poging om het schepencollege tot actie te bewegen. En er lijkt nu toch schot in de zaak te komen. Het gewest zal Merelbeke contacteren en bekijken of er eventueel schermen kunnen komen in 2017. 

 

Nieuwe geluidsmetingen nodig

Merelbeke zal wel moeten bijdragen aan de kosten. Hoe veel is afhankelijk van geluidsmetingen. John vroeg daarom nieuwe geluidsmetingen omdat de huidige al enkele jaren oud zijn en niet overeenstemmen met de verkeersdrukte van vandaag.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is