De N-VA in de gemeenteraad in een notendop

Op 24 september 2013, over deze onderwerpen: Cultuur, Jeugd, Sport

Los van de grote bijdragen die u hier steeds kunt lezen, laten de gemeenteraadsleden van de N-VA zich natuurlijk vaker horen in de gemeenteraad. Hun opmerkingen vatten we graag hieronder samen.

Meer kinderopvang in de Flora

Er wordt een samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd voor kinderopvang op drie plaatsen: de Fraterstraat, de Baron Arthur Verhaegenlaan en de Gaversesteenweg. Fractieleider Rik De Vis dringt erop aan om uit te kijken naar een mogelijke kinderopvang in de Flora. De opvangnood is daar groot.

Cultuurcheques voor armen moeten ook daar terechtkomen

Er worden afspraken gemaakt over de vrijetijdsparticipatie van mensen in armoede. Onze fractie steunt het voorstel, maar Bea Coppens wijst erop dat we er absoluut over moeten waken dat de cultuurcheques ook echt bij mensen in armoede terechtkomen. Het schepencollege deelt die bekommernis.

Onderhoud zwembad veel duurder dan geraamd

Het onderhoud van het zwembad zal met 62.397,65 euro meer dan 12% meer kosten dan geraamd. Onze fractie onthoudt zich. Rik De Vis: “Steeds weer slagen de schepenen erin om de kosten te laag te ramen. Dat helpt onze begroting natuurlijk geen sikkepit vooruit. Voortaan zal onze fractie zich onthouden telkens een kost meer dan 10% hoger is dan geraamd. We eisen dat het huiswerk beter wordt gedaan!”

Andere bestemming voor kerkgebouwen? Overleg in het slop

Rik De Vis vraagt of er nu eindelijk overleg is gebeurd over een alternatieve bestemming voor kerkgebouwen. De burgemeester antwoordt dat er overleg is geweest, maar dat er nog geen duidelijke afspraken zijn. Van vaag gesproken…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is