Wat kunnen we doen tegen lawaaihinder van de E40?

Op 27 maart 2013, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Wonen en natuur

Inwoners van bepaalde gedeelten van Flora ondervinden een ernstige tot zeer ernstige lawaaihinder door het steeds drukkere verkeer op de E40. Vooral de hoger gelegen woningen ondervinden veel hinder.

Flora ligt ten noorden van de E40. In onze streken komt de wind overheersend uit het zuidwesten. Flora is dus meer dan andere delen van Merelbeke kwetsbaar voor lawaai van het verkeer op de E40.

Op de E40 zijn er ter hoogte van Merelbeke geluidwerende schermen geplaatst aan de zuidkant van de weg. Dit zou dus het centrum van Merelbeke moeten beschermen tegen lawaaihinder. Maar het is eerder uitzonderlijk dat de wind vanuit het noorden waait, en dus het lawaai in de richting van het centrum brengt. De geluidswerende schermen staan dus eigenlijk aan de verkeerde kant van de E40.

Ik vraag aan het gemeentebestuur om ernstige stappen te ondernemen bij de wegbeheerder om na te gaan of er plannen zijn om geluidsschermen te plaatsen aan de noordkant van de E40. Indien er dergelijke plannen bestaan, vraag ik om aan te dringen om een hoge prioriteit te geven aan de uitvoering ervan. Indien er geen dergelijke plannen bestaan, zou er dringend werk moeten gemaakt worden van de opmaak ervan om er vervolgens de nodige prioriteit aan te geven.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is