Meerderheid laat de toekomstige bewoners van Wisselkouter in het dossier tramstelplaats stikken

Op 28 april 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Wonen en natuur

De meerderheid (CD&V, Open VLD en Vooruit), gesteund door de oppositiepartij Groen, laat de toekomstige bewoners van de Wisselkouter in de steek. Op de gemeenteraad van 27 april jl. stelde raadslid Guido Mortier (N-VA) vragen over de afwikkeling van de mobiliteit van de geplande 50 appartementen op de site tramstelplaats. Daar komen 4 appartementsblokken met 3 tot 4 bouwlagen en onderaan commerciële functies. Alle auto’s van de bewoners van deze appartementen moeten parkeren in een ondergrondse parkeerplaats en toegang nemen via de pas aangelegde Wisselkouter. Ook de toeleveranciers van de handelszaken op het gelijkvloers moeten de site tramstelplaats verlaten via de Wisselkouter.

De toekomstige bewoners van de Wisselkouter was voorgehouden dat zij in een autoluw straatje van amper 5 meter breed zouden wonen en worden nu geconfronteerd met 75 tot 100 voertuigen die dagelijks op en af naar de 50 appartementen rijden. De enige plaats die autoluw moet blijven – aldus het schepencollege (CD&V, Open VLD) is de tramstelplaats die voorrang krijgt op de bewoners van de Wisselkouter. Groen was het daarmee volmondig eens.  

N-VA werd verweten dit project vroeger in 2015 mee goedgekeurd te hebben.  Guido Mortier (N-VA) repliceerde dat niemand wist dat er zoveel appartementen zouden komen in de tramstelplaats. De meerderheid bouwt Merelbeke-Centrum vol (minstens 200 appartementen in de komende 5 jaar) en stelt zich geen vragen bij het onvermijdelijke verkeersinfarct die daarvan het gevolg zal zijn. Nu ingrijpen kan nog door de ontsluiting van de appartementen op de tramstelplaats te laten gebeuren via de huidige dienstweg van de tramstelplaats.

Schepen Isabelle Van De Steene (CD&V) liet duidelijk horen dat het college haar standpunt zal handhaven. De nieuwe bewoners van de Wisselkouter zullen hun nieuwe rustige woonplaats wellicht anders voorgesteld hebben.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is