Voorstel N-VA leidt tot initiatieven die verkeersveiligheid verhogen

Op 8 juni 2013, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

N-VA-gemeenteraadslid John De Vlaminck greep in januari meteen de eerste gemeenteraad van de nieuwe legislatuur aan om de verkeersveiligheid in de gemeente hoog op de agenda te zetten. Hij brak vooral een lans voor eenvoudige en goedkope ingrepen die de veiligheid langs de belangrijkste verkeersader, de Hundelgemsesteenweg, drastisch zouden kunnen verhogen.

Toen al was het duidelijk dat de bevoegde schepenen in vele opzichten de inzichten van De Vlaminck deelden. Dit wordt nu ook in de praktijk zichtbaar. Het verheugt ons ten zeerste dat de aanbevelingen van De Vlaminck in januari er nu al toe leiden dat de gemeente investeert in veilige oversteekplaatsen

Daarnaast verheugt het ons evenzeer dat ook het voorstel voor een adviesraad van onze mandataris tot de beslissing heeft geleid om een Gemeentelijke Begeleidingscommissie op te richten waarin elke politieke fractie een vertegenwoordiger krijgt. Deze commissie zal een trekkersrol spelen bij de aanpassing van het gemeentelijk mobiliteitsplan. 

De meerderheid belooft van communicatie en participatie belangrijke elementen te maken in het verkeersveiligheidsbeleid. N-VA juicht deze evolutie toe en zal vanuit de oppositie mee haar schouders zetten onder voorstellen die bijdragen aan verkeersveiliger Merelbeke zonder de mobiliteit in het gedrang te brengen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is