Uitbouw van het recyclagepark met nieuwe gebouwen en functies

Op 31 oktober 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Reeds bij de bespreking van het meerjarenplan 2020 -2025 in december 2019 had N-VA-fractieleider Rik De Vis de optie van het schepencollege om een loods te bouwen op de Koestraatsite in twijfel gesteld. Vooral het gevaar van de toenemende verkeersdrukte in de dichtbevolkte wijk (Flora-Koestraat) en de mogelijke verstoring van de bestaande recreatie– en sportzone heeft N-VA-gemeenteraadslid Rik De Vis toen als pijnpunten aangebracht en het recyclagepark als alternatief vooropgesteld. Daarbij kan de site van de Koestraat verder uitgebouw worden als ‘groene ruimte’ zoals voorzien in het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS) en het Groenbelevingsplan Flora.

Aan de hand van een recent persbericht van 19/10/2020 vernamen de gemeenteraadsleden dat het schepencollege de optie van de Koestraat verlaat en nu resoluut gaat voor de site van het recyclagepark voor de bouw van een loods waar de uitleendienst, een opslagplaats en een carnavalswerkplaats hun onderdak zouden krijgen naast de bestaande activiteiten van het recyclagepark. Dit nieuwe standpunt van het schepencollege kan de N-VA volkomen ondersteunen. De bestaande gebouwen op het recyclagepark zijn inderdaad gedateerd, energieverslindend en onpraktisch. Daarbij kan de site kan nu als een veilige, functionele en milieuvriendelijke groene openluchtwerkplaats voor de personeelsleden en de gebruikers worden ontworpen. Ook op het vlak van de verkeersafwikkeling is de site van het recyclagepark logisch.

De N-VA betreurt echter dat het schepencollege de gemeenteraad genegeerd heeft bij deze beslissing.

Op de gemeenteraad van 27 oktober 2020 moest de bevoegde schepen bekennen dat het voorziene bedrag van 1.656.000 EU voor de afbraak-en saneringswerken wellicht niet zullen volstaat.

Het schepencollege beloofde werk te maken van de uitbouw van de ‘groene ruimte’ op de Koestraatsite die aangegeven staat in het Groenbelevingsplan Flora (ruimtes met potentie en verbinding - Koestraatsite en Liedermeers als één stadsdeelpark).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is