Onveilige situatie door garageverkoop Hollebeek leidt tot maatregelen voor de toekomst

Op 30 april 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

De garageverkoop op zondag 10 april langs de Hundelgemsesteenweg leidde tot een zeer onveilige situatie: wagens stonden geparkeerd, voetgangers verplaatsten zich op de rijweg, er werd permanent overgestoken, enz. Gelukkig namen de autobestuurders een begripvolle en voorzichtige rijstijl aan. John De Vlaminck vroeg meer aandacht voor openbare veiligheid bij dergelijke evenementen.

“Ondanks het feit dat het Vlaams Gewest wegbeheerder is en dat een advies van de politie een ernstig beoordelingselement is, blijft het bestuur uiteindelijk verantwoordelijk voor de openbare veiligheid, vooral bij evenementen op de openbare weg”, legt John uit.

Hij vroeg zich daarom af waarom er geen tijdelijke verkeersmaatregelen waren overwogen en hoe men dergelijke onveilige situaties in de toekomst wil vermijden.

De burgemeester gaf ons volledig gelijk en noemde de situatie op de Hundelgemsesteenweg die dag zelfs ‘gortig’. Hij beloofde in de toekomst vooraf contact te leggen met organisatoren van evenementen langs de openbare weg om de impact op de openbare veiligheid beter te kunnen inschatten. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is