Gestuntel schepencollege in de soap rond het BK Veldrijden 2017 kost 45.000 euro

Op 1 augustus 2013, over deze onderwerpen: Financiën, Sport

Na forse kritiek van de N-VA trok het schepencollege van Merelbeke de dure kandidatuur voor het Belgisch Kampioenschap Veldrijden in 2017 in. Helaas was het contract toen blijkbaar al getekend. De KBWB eist nu een schadevergoeding van liefst 45.000 euro. Weer een knap staaltje goed bestuur...

In januari meldde het schepencollege trots en uit het niets aan de gemeenteraad dat Merelbeke in 2017 het Belgisch Kampioenschap Veldrijden zou organiseren. Die kandidatuur zou ons - los van organisatiekosten - "amper 225.000 euro kosten."

De oppositie met N-VA op kop steigerde. Het schepencollege besliste toen de staart in te trekken en de organisatie van het evenement te annuleren. Een terechte beslissing, maar helaas veel te laat.

 

Contractbreuk kost geld

Want wat blijkt nu? In november 2011 al en dus nog in de legislatuur van de vorige bestuursploeg werd de kandidatuur in alle stilte officieel ingediend. Toen het college er in maart mee naar buiten kwam, was het eigenlijk al geen kandidatuurstelling meer. De KBWB had de Merelbeekse kandidatuur toen al aanvaard.

Het schepencollege wist dat ook. Ze vroegen intussen al twee keer uitstel voor de betaling van de eerste schijf van 45.000 euro. Het college besefte dus maar al te goed dat er een verbintenis was en er eigenlijk betaald moest worden. 

Maar de juridische spitsvondigheid van onze bestuurders van CD&V, Open VLD en SP.A maakt geen indruk op de KBWB. De organisatie vraagt geheel terecht een schadevergoeding van 45.000 euro. Het geklungel van onze bestuurders kost de gemeente nog maar eens geld. We weten nu in elk geval al waar een deel van de extra belastingen die ze heffen naartoe gaat. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is