Evi Maes: "De verantwoordelijkheidszin van de partij spreekt me aan"

Op 15 mei 2011

De eerste stappen in de politiek van Evi kwamen iets onverwachter dan die van John. "In september 2010 vroeg bestuurslid Jo Vanhoorebeke me om bij het bestuur te komen. Ik had toen al verschillende aangename gesprekken met haar gehad."

"Mijn eerste reactie was: ‘Waarom niet?’ Ik heb een gezonde portie boerenverstand en besef dat als ik iets wil veranderen, de politiek de weg is daar naartoe."

"Hoewel je daaruit misschien zou kunnen afleiden dat ik mijn eerste stappen als politicus niet heel bewust zette, is dat toch niet waar. Ik heb me altijd al aangetrokken gevoeld tot de N-VA. In eerste instantie natuurlijk omdat ik me Vlaming voel. Maar ook de nuchterheid en de verantwoordelijkheidszin van de partij spreken me aan."

Evi Maes

Evi in de pas aangeplante boomgaard in de Kloosterstraat met dochtertje Nina. “Een initiatief dat navolging moet krijgen.”

"Verder deel ik het belang dat de N-VA hecht aan de fundamentele waarden. Als moeder van twee jonge kinderen zijn dat ook de waarden die in de samenleving wil houden voor hen."

"In de gemeente zijn er aantal domeinen waar ik me op wil gooien. Ik werk als technisch coördinator in het OCMW van Gent en voel me hierdoor nauw betrokken bij maatschappelijke zaken als kinderopvang, goede huisvesting voor iedereen en ouderenzorg."

"Maar ook het milieu ligt me nauw aan het hart. De boomgaard in de Kloosterstraat, die er mede dankzij onze Rik De Vis kwam, is een initiatief dat navolging moet krijgen! Te meer omdat ik, als mijn kinderen het even toelaten, graag de loopschoenen aantrek. En dan is een streepje groen wel zo aangenaam."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is