Een budgetwijziging zonder enig overleg en met valse hoop

Op 28 oktober 2013, over deze onderwerpen: Financiën, Sport

De N-VA stemde tegen de voorgestelde budgetwijziging omdat ze niet betrokken werd bij het opstellen hiervan. N-VA-raadslid Guido Mortier betreurde dat deze budgetwijziging niet was besproken op de commissie Algemeen Beleid waardoor hij verplicht was al zijn technische en detailvragen tijdens de gemeenteraadszitting naar voor te brengen.

Meerkost voor advocatenkosten

Uit de budgetwijziging blijkt een aanzienlijke meerkost voor gerechtelijke procedures, vooral te wijten aan de kosten voor een advocaat voor de zaak van de reorganisatie van het gemeentelijk onderwijs. Een exact cijfer kon de bevoegde schepen nog niet zeggen.

Het voorschot van 45.000 euro voorzien voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Veldrijden 2017 werd geschrapt omdat het schepencollege afziet van de inrichting van het BK. Terloops deelde het schepencollege triomfantelijk mee dat de Belgische Wielrijdersbond (KBWB) afziet van zijn eis tot schadevergoeding. Een bewijs daarvan kon men helaas niet voorleggen...

 

270.000 euro om zand in de ogen te strooien

Vreemd was ook dat de voorziene 270.000 euro voor de aankoop van gronden voor het sportpark Melsen gewoon in het budget blijft staan voor dit jaar. Mortier: “Dat krijgen jullie toch nooit meer rond voor dit jaar. Er is zelfs nog geen schattingsverslag.”

Conclusie: Het bedrag blijft staan om de voorstanders van dit sportpark de illusie te geven dat de realisatie ervan op korte termijn zal gebeuren. Het college sust de gemoederen met valse hoop.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is