Kandidaten

N-VA Merelbeke trekt met een gezonde mix aan jong talent en ervaring naar de kiezer. Niet minder dan 17 nieuwe kandidaten hebben zich geëngageerd om samen met de zetelende gemeenteraads- en OCMW-raadsleden opnieuw een goed resultaat neer te zetten.

Met een fris en uitdagend  programma onder de slogan:  ‘Ons lokaal verhaal:  veilig thuis in een welvarend Merelbeke’ en de vernieuwde lijst staan wij klaar om als ‘gemeenschapspartij’ Merelbeke efficiënt en duurzaam te besturen.

Gewezen schepen en provincieraadslid Rik De Vis is lijsttrekker. De tweede plaats wordt ingenomen door Els Sys. Zij was tot juni directeur in onze gemeentelijke basisschool (GILKO). Met haar beleidservaring en pedagogische scholing gaat zij nu aan de slag als stafmedewerker bij het OVSG  (onderwijskoepel van de Vlaamse steden en gemeenten). Oud-burgemeester Guido Mortier staat op de derde plaats en wordt gevolgd door de huidige gemeenteraadsleden John De Vlaminck en Rosine Van Gysegem op plaatsen 4 en 5.

Joris Van De Vyver als lid van het AGB (autonoom gemeentebedrijf) en Christophe Vanderschueren als OCMW-raadslid sluiten daarop aan op plaatsen 6 en 7. Op plaats 8 vinden we Alina Pelin. Zij is afkomstig van Moldavië, is office manager en doet lerarenopleiding en verzorgt als vrijwilliger de coördinatie van de Kinderoppasdienst van de Gezinsbond. Zij wordt gevolgd door Sabrina Schollaert en Ann Depuydt. De lijst wordt geduwd door OCMW-raadslid Jo Van Hoorebeke en dokter Ignace Becaus (broer van de VRT-journalist Jan Becaus).

De jongeren met Hans Zonnekeyn, Dwight De Rycke en Zita Vanhaecke komen uit het jeugdbewegingsleven en de turnclub en worden geflankeerd door de jonge ouders Charlotte De Schepper en gemeenteraadslid Evi Maes.

De ondernemers met Jan De Wilde, Tom Smet en Gerard De Vis (zoon van Rik) staan garant voor de dynamiek van het zelfstandig ondernemen in ons verkiezingsprogramma.

De lijst wordt vervolledigd door mensen uit het brede verenigingsleven van Flora en het centrum met Jeanine Van Belle , Arthur Temmerman, Luc Rombout ,Tamara van den Bossche, Reinhilde Veldeman, Stefan Vochten en Nicole De Neve.

Met deze gemotiveerde en geëngageerde mensen vragen wij op 14 oktober het vertrouwen aan de Merelbeekse kiezers. De ambitie? Beter doen dan de 6 zetels uit 2012 en voldoende gewicht in de schaal leggen om Merelbeke mee te kunnen besturen de volgende legislatuur.

Gemeenteraad

1

Rik De Vis

Centrum
66 jaar
Eredocent School of Arts / Uitbater bloemisterij Hortus
2
3

Guido Mortier

Centrum
64 jaar
Gemeentesecretaris Zingem
4

John De Vlaminck

Flora
65 jaar
Korpschef van politiezone Vlaamse Ardennen op rust
5

Rosine Van Gysegem

Kwenenbos
60 jaar
Onderwijzeres basisschool Sint-Bavo Gent
6

Joris Van De Vyver

Flora
54 jaar
Private Banker
7
8
9
10

Ann De Puydt

Centrum
57 jaar
Technisch beambte
11

Dwight De Rycke

Centrum
25 jaar
Vertegenwoordiger
12

Tom Smet

Flora
Sommelier
13

Jeanine Van Belle

Flora
74 jaar
Gepensioneerd
14

Arthur Temmerman

Centrum
76 jaar
Gepensioneerd TV-handelaar en -technicus
15
16

Tamara van den Bossche

Flora
38 jaar
Vrijwilligerswerk
17

Luc Rombaut

Flora
65 jaar
Gepensioneerd ingenieur infrastructuur/sporen Infrabel
18

Zita Van Haecke

Centrum
Business Analyst
19

Jan de Wilde

Centrum
67 jaar
Zaakvoerder vennootschap/gewezen operationeel directeur multinational
20

Rein Veldeman

Centrum
60 jaar
Business Consultant / System Management
21

Stefan Vochten

Centrum
47 jaar
Projectleider bouwsector
22

Nicole De Neve

Flora
66 jaar
Gepensioneerd
23

Charlotte De Schepper

Centrum
39 jaar
Verpleegkundige
24
25

Gerard De Vis

Centrum
30 jaar
Stichter en zaakvoerder Deco-Tent en Decobar/initiatiefnemer Pop-upbar Merelbeke
26

Ignace Becaus

Bottelare
71 jaar
Geneesheer - Internist
27