Rik De Vis: "Zeer grote kans dat N-VA in volgende coalitie zit"

Op 9 december 2017

MERELBEKE - Fractieleider Rik De Vis trekt volgend jaar de N-VA-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij wil een kentering, vooral op financieel vlak. "Wij willen een financieel evenwicht, want Merelbeke heeft al zoveel schulden."

Ook in 2012 trok oud-schepen De Vis de lijst, klom toen met zijn partij van twee naar zes zetels, maar belandde toch in de oppositie. "De gemeente heeft de commissiewerking ernstig genomen", begint De Vis positief. "Maar ze had meer moeten investeren in groen, want we moeten alsmaar dichter op elkaar gaan wonen. Er zou in het centrum een park moeten komen zoals het Liedermeerspark." 

Exit gemeenschapscentrum?

"En ook de sportinfrastructuur moet meegroeien. Over de nieuwe sporthal wordt al zo lang gesproken en ze staat er nog niet. En gelukkig is sportpark Molenkouter niet geworden wat men voor ogen had. De Gantoise zou er komen spelen, er zou een sporthotel komen en weet ik wat nog allemaal." Het is een van de mantra's van N-VA, die al lang vindt dat de gemeente veel te grootse investeringen doet. "Een nieuw gemeenschapscentrum was een totaal foute keuze. Al die kerken komen leeg te staan en die zouden beter een gemeenschapsfunctie krijgen. Als wij in de coalitie zitten, leggen we dat gemeenschapscentrum opnieuw op tafel. Wij willen een financieel evenwicht, want de schuldgraad van Merelbeke is al zo hoog."

Eigen gemeentebus

"Ook het verkeersmonster moet worden getemperd. De gemeente zou een gemeentebus in eigen beheer moeten hebben, om op een bepaalde dag mensen vanuit de deelgemeenten naar de bib of de markt te brengen."
Volgens De Vis is de kans "zeer groot" dat N-VA deel zal uitmaken van de nieuwe meerderheid. "Ik voel bij de bevolking dat onze partij au sérieux wordt genomen. Ik mik zeker op zes, maar eigenlijk op zeven zetels. Ik ben ook de enige lijsttrekker die geen beroepspoliticus is. Beroepspolitici komen later vaak terecht in een ivoren toren."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is