Natuur en bruggen in onze Scheldevallei

Op 23 december 2009, over deze onderwerpen: Verkeer (mobiliteit + openbare werken), Wonen (+ ruimtelijke ordening en milieu)

In het kader van het ‘Natuurinrichtingsplan Merelbeekse Scheldemeersen’ koopt de gemeente regelmatig weilanden aan in de Scheldevallei .In het voorbije jaar werdeneen 18 hectare weilanden gekocht aan een gemiddelde aankoopprijs van 1,50 euro/m2.

Zo worden in samenspraak met de VLM en Natuurpunt grote natuurentiteiten ontwikkelt en wordt de basis gelegd voor een ecologische opwaardering en landschapsherstel

Onze Scheldevallei was het onderwerp van de eerste ‘groene ruimte BPA’ dat erkend en goedgekeurd werd door de Vlaamse overheid.

Omwille van de zorg voor het natuurschoon en de zachte recreatieve functie van de Scheldevallei werden de twee bruggen over de Melsenbeek met groot vakmanschapgerestaureerd.

De bruggen in Scheldebaksteen opgetrokken liggen ter hoogte van de Brandegems Ham en Langerweide en zullen menig wandelaar en natuurliefhebber weten te bekoren! Kostprijs van het plaatje: 126.000 euro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is