N-VA ondersteunt bezorgdheid over subsidiebeloften voor nieuw rusthuis

Op 22 april 2015, over deze onderwerpen: Seniorenbeleid, Welzijn

Verschillende mediabronnen berichten dat de Vlaamse regering in 2015 geen geld zal vrijmaken voor infrastructuurprojecten in de ouderenzorg. Dat is bijzonder problematisch voor de plannen voor een nieuw rusthuis. De N-VA-fractie in de OCMW-raad ondersteunt dan ook voluit een motie die de OCMW-raad aan de Vlaamse regering zal overmaken om hun bezorgdheid te uiten.

 

Deadline gehaald

De bouw van een nieuw rusthuis in Merelbeke is hoognodig. De oudste kamers dateren van 1967 en voldoen niet meer aan de huidige normen. De OCMW-raad - met steun van onze N-VA-raadsleden - heeft hard gewerkt om het subsidiedossier in 2014 rond te krijgen.

Dat was immers een belangrijke deadline. Het Vlaams Parlement verzekerde rechtszekerheid voor alle projecten die voor 31 december 2014 waren ingediend. Het project van het OCMW Merelbeke werd ontvankelijk verklaard voor 11 miljoen euro subsidies, goed voor bijna de helft van de totale geschatte kostprijs van 23 miljoen euro.

 

Subsidiekraan dicht

Dat nu uit mediaberichten blijkt dat de Vlaamse regering geen geld voorziet in 2015 om die belofte waar te maken, is dan ook een serieuze grond van bezorgdheid.

N-VA Merelbeke heeft uiteraard het volste begrip voor de moeilijke budgettaire tijden, maar ondertekende de motie van de OCMW-raad die erop aandringt dat de Vlaamse regering haar beloftes nakomt en de subsidies aan een aanvaardbaar tempo beschikbaar maakt. Het welzijn van onze ouderen hangt ervan af.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is