N-VA Merelbeke vraagt aandacht voor verkeersdoorstroming

Op 28 juni 2017

John De Vlaminck vroeg op de gemeenteraad van juni in meerdere tussenkomsten voor aandacht voor de verkeersdoorstroming: de Fraterstraat, de lichten aan het kruispunt van de Gaversesteenweg met de Hundelgemsesteenweg en de blauwe zone in de stationsbuurt.

Spoorwegbrug Fraterstraat

Na maanden van 'proefopstelling' zijn er opeens werken aan de onderdoorgang van de spoorwegbrug in de Fraterstraat. N-VA Merelbeke blijft ijveren voor een duurzame oplossing met een verbreding van de tunnel of een extra tunnel voor fietsers en voetgangers. John vroeg dan ook duidelijke informatie over de werken die we u niet willen onthouden:

  • De werken zijn definitief. Het schepencollege drijft dus zijn zin door.
  • Na de werken zouden er slimme lichten komen die de verkeersdoorstroming regelen. Het is koffiedik kijken hoe goed dat zal werken.
  • De bussen van De Lijn blijven tot nader order in de Fraterstraat rijden.
  • Er vertrekt een brief naar minister van Mobiliteit Bellot en Infrabel om de tunnel te verbreden.

We houden u uiteraard op de hoogte.

Knipperlichten kruispunt Gaversesteenweg - Hundelgemsesteenweg

Tijdens de werken zijn de lichten aan het kruispunt Gaversesteenweg - Hundelgemsesteenweg tijdens de spitsuren knipperlichten. Dat veroorzaakt soms moeilijkheden voor de kinderen van het Paus Johannescollege die de straat ternauwernood kunnen dwarsen.

John vroeg daarom of het systeem bekeken kan worden. Momenteel is een meting bezig in samenwerking met het Vlaams Gewest om de verkeersafwikkeling in kaart te brengen indien de lichten op knipperlicht staan vs de gewone regeling. Op basis van deze meting zal men bekijken of het knipperlichtsysteem blijft.

Blauwe zone stationsbuurt

Rondom Merelbeke Station geldt een blauwe zone. Een goede zaak voor de bewoners die hun plaats nu niet meer moeten delen met de pendelaars. Die worden gepusht richting de parking of alternatieve vervoersmiddelen als de fiets of het openbaar vervoer. Enige moeilijkheid is dat Merelbeke Station op de grens ligt van Merelbeke, Melle en Gent. John vroeg en kreeg de belofte dat het handhavingsbeleid van de drie gemeenten op elkaar zou worden afgestemd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is