Molenkouter: Zoveelste megaproject legt financiële hypotheek op toekomst Merelbeke

Op 30 april 2016, over deze onderwerpen: Financiën, Sport

In het laatste huis-aan-huisblad van Open VLD poseerde de schepen van sport triomfantelijk voor de Ghelamco Arena bij een artikel over het Sportpark Molenkouter. De deal met AA Gent om het terrein te ontwikkelen, leek in kannen en kruiken. Amper één maand later moest hij schoorvoetend toegeven dat de deal was afgesprongen. Maar goed nieuws: Merelbeke gaat het zelf doen. Die 4,5 miljoen kan nog wel bij onze torenhoge schuld…

Het Sportpark Molenkouter moet – na het afvoeren of op de lange baan schuiven van de andere sportbeloftes (tweede sporthal, sportpark Melsen) – de parel aan de kroon van de schepen van sport worden. Lange tijd rekende men op centen van AA Gent om het terrein te ontwikkelen.

Maar die deal sprong nu af. Waarom? De burgemeester wist van niets of deed alsof zijn neus bloedde. In elk geval zal Merelbeke het nu helemaal zelf betalen. Kostenplaatje: 4,5 miljoen euro.

En dat bovenop de 2,5 miljoen euro die de gemeente al neertelde om de grond te verwerven. Veel te duur betaald voor landbouwgrond ook.

De Molenkouter komt zo in het rijtje van dure projecten die de gemeente nog deze legislatuur wil opstarten: het woonzorgcentrum en de kinderopvang zijn absoluut noodzakelijk, bij het gemeenschapscentrum en de Molenkouter hebben we sterke twijfels.

“Alles nog in deze legislatuur opstarten, is eigenlijk waanzin”, vindt De Vis. “De schuldgraad per inwoner is nu al 1.800 euro in Merelbeke. Door nu met miljoenen te gooien, hypothekeert de meerderheid de toekomst.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is