Mogelijke milieuverontreiniging in zwembad geen prioriteit voor schepencollege

Op 28 juni 2015, over deze onderwerpen: Sport, Wonen en natuur

Merelbeke heeft één van de mooiste zwembaden van de regio. Guido Mortier kon de hand leggen op het verslag van de zwembadinspectie van 4 mei 2015. Dat meldt dat in de opslagplaats voor chloor en zuur grondwater is aangetroffen in de inkuiping. Die inkuiping moet net verhinderen dat de chemicaliën in contact komen met de omgeving.

 

Problematiek bestaat al 4 jaar

De tekortkoming bestaat blijkbaar al vier (4!) jaar. De zwembadinspectie laakt de nonchalante houding van de gemeente ten opzichte van de inspectiediensten en de geldende milieuvoorwaarden.

Nochtans betaalt de gemeente voor bijstand bij de dagelijkse bedrijfsvoering, het toezicht, het onderhoud, snelle interventie en totale waarborg op de technische installaties voor het zwembad “Ter Wallen” jaarlijks meer dan 75.000 euro aan een gespecialiseerde onderhoudsfirma.

De N-VA betreurt ten zeerste dat ze via de gemeenteraad het college moet oproepen om iets te doen aan deze problematiek. Het verslag van de inspectie zou in andere gemeenten voldoende motivatie zijn voor een gemeentebestuur om de nodige herstellingswerken uit te voeren. In Merelbeke is mogelijke bodem- en grondwaterverontreiniging blijkbaar geen prioriteit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is