Merelbeke ondersteunt European Disability Card

Op 29 oktober 2017, over deze onderwerpen: Welzijn

De European Disability Card (EDC) is een gratis kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert (musea, pretparken, toeristische attracties, sportcentra,…) en een aantal voordelen in die domeinen biedt. Kristof De Puydt stelde voor dat ook de gemeente Merelbeke de kaart zou erkennen. Met succes!

'15% van onze bevolking heeft een handicap', zegt De Puydt. 'Vaak hebben zij moeilijkheden om hun handicap te bewijzen aan de kassa van een museum, sportcentrum, .... Met de European Disability Card wordt dit probleem opgelost. De invulling van de kaart gaat in de eerste plaats naar het bevorderen van de toegankelijkheid tot deelname aan sport, cultuur, … voor deze mensen. Dit realiseert men door bijv. kortingen te geven aan kaarthouders, toegankelijke plaatsen te voorzien bij evenementen, …'

De gemeente Merelbeke stapt in het project. De gemeente zal mensen helpen om de kaart aan te vragen en private partners sensibiliseren om de kaart te erkennen. N-VA Merelbeke draagt een steentje bij aan inclusieve maatschappij.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is