Hoe zit dat nu met dat afschakelplan in Merelbeke?

Op 27 september 2014, over deze onderwerpen: Wonen en natuur

Het afschakelplan beheerst al een hele periode het nieuws. Terecht. Iedereen wil weten of hij in het donker zal zitten deze winter.

De informatie is karig. Er is sprake van zes schijven waarbij schijf 6 eerst platgelegd wordt. Merelbeke zit in schijf 6. Maar behalve de informatie die netwerkbeheerder Elia zelf verspreidt, blijft het stil over de gevolgen voor onze gemeente. Mieke De Vriese vroeg aan het schepencollege wanneer we info konden verwachten. Want wie wil nu niet weten of en wanneer het licht uitgaat? En welke gevolgen heeft dat voor de handel, de veiligheid, enz. in onze gemeente.

De burgemeester deelt gelukkig onze bezorgdheden. Hij vindt dat de informatie vanuit de hogere overheden onvoldoende naar de gemeenten doorstroomt. De gemeente plant in elk geval een standaardbrief die de burgers zal informeren en zal ook meer duiding geven in het infomagazine. Dat is alvast goed nieuws. We hopen op transparante en duidelijke informatie.

Verder werd benadrukt dat dit afschakelplan enkel in uiterste nood en enkel in januari of februari in werking zal treden. Voor eventuele stroomonderbrekingen wordt een noodplan opgesteld met de veiligheidscel. N-VA Merelbeke zal streng toezien op de degelijkheid van dat noodplan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is