Goed nieuws: geluidsschermen E40 komen er

Op 2 november 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Wonen en natuur

De akoestische studie waarop John De Vlaminck had aangedrongen, bewijst dat geluidsschermen noodzakelijk zijn om de geluidsoverlast van de E40 voor de Plataan, Oude Gaversesteenweg en de omliggende straten te beperken. De N-VA vraagt aan de gemeente de benodigde 220.000 euro te voorzien.

Akoestisch studie bewijst noodzaak

De N-VA dringt al verschillende maanden en op verschillende niveaus aan bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om voor geluidsschermen langs de E40 te zorgen. Tijdens de gemeenteraad van maart 2015 stelde John De Vlaminck voor om een akoestische studie uit te voeren.

Deze studie concludeert dat geluidsschermen langs de E40 ter hoogte van deze locatie een goede akoestische maatregel zou zijn. Gezien de plannen van AWV om de onderbruggen van de E40 ter hoogte van deze woonwijken eind 2016 – begin 2017 te vervangen, zal AWV in dit ontwerp al rekening te houden met de nieuwe geluidsschermen.

Bij de werken kunnen er twee zaken gebeuren:

  • Fluisterasfalt plaatsen;
  • De al geplaatste geluidsschermen die niet voldoen vervangen en nieuwe plaatsen waar er geen staan over een lengte van ongeveer 2 km.

Bedrag al voorzien

N-VA Merelbeke vindt dat de gemeente een stevig signaal aan AWV moet geven dat de geluidsschermen voor ons absolute prioriteit zijn. Dat kan door in het meerjarenplan alvast de 220.000 euro te voorzien voor 2017. De gemeente gaf aan dit ook van plan te zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is