Gemeente ondertekent SAVE-Charter op vraag van N-VA

Op 18 mei 2017, over deze onderwerpen: Jeugd, Veiligheid

In maart 2015 vroeg John De Vlaminck in de gemeenteraad om het SAVE-charter te ondertekenen. 'Amper' twee jaar later is de gemeente zover. Onder het motto 'beter laat dan nooit' is de N-VA tevreden dat de handtekening er nu is en zullen we erover waken dat het meer is dan marketing en de gemeente ook echt stappen onderneemt om het verkeer voor kinderen veiliger te maken. 

SAVE-charter?

Het SAVE-charter is een initiatief van de VZW Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) om ons bewuster te maken voor verkeersveiligheid en vooral verkeersonveiligheid bestrijden, vooral als het om kinderen en jongeren gaat.

Op het niveau van gemeenten spoort het charter aan om een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren vaak aan het verkeer deelnemen, opdat er geen (jonge) verkeersslachtoffers zouden vallen. De doelstelling van het project is om in elke Belgische gemeente een veiligheidscultuur te ontwikkelen en daardoor een verkeersveiligere leefomgeving te creëren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is