De klucht van de gemeenteborden

Op 4 oktober 2012

Het gemeentebestuur stuntelt erop los met de gemeentelijke aanplakborden. Eerst waren er te weinig borden die het bestuur na een vraag van ons in de gemeenteraad snel aanvulde met vier borden waarop niets bleef plakken. De gemeentewerkers moesten twee dagen later dus opnieuw uitrukken om het gladde oppervlak te schuren.

Alles begon toen alle fractievoorzitters overeenkwamen dat er 21 gemeentelijke aanplakborden zouden worden geplaatst verspreid over heel Merelbeke. Maar op amper drie weken voor de verkiezingen stonden er nog maar negen. Lijsttrekker van de N-VA Rik De Vis tikte het gemeentebestuur daarover op de vingers in de gemeenteraad van september. De burgemeester moest toegeven dat de administratie daar gefaald had.

 

Haast en spoed...

In allerijl werden er daarom nog vier aanplakborden in elkaar getimmerd en geplaatst aan onder meer het stembureau in de Hendrik Consciencestraat. Maar die zijn van een bedenkelijke kwaliteit. Alle nieuwe borden hadden immers een glad oppervlak. Zodra de lijm opgedroogd was, vielen de affiches er gewoon vanaf.

Het resultaat was heel wat extra vervuiling in de omgeving van de vier nieuwe aanplakborden. Het gemeentebestuur stuurde daarom opnieuw enkele werkers uit om de vier borden te schuren. Nu de oppervlakte grover is, blijven de affiches wel plakken.

U ziet dat het gemeentebestuur van aanpakken weet… Nu moeten ze nog enkel de acht laatste beloofde aanplakborden plaatsen. Bij voorkeur zonder glad oppervlak.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is