De heropstart van de scholen in Merelbeke

Op 29 mei 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs

Ook in Merelbeke zijn de scholen opnieuw gestart. Wij willen de directie en de leerkrachten bedanken voor hun inzet in deze moeilijke periode. Een grote pluim op hun hoed!

Naar aanleiding van deze heropstart stelde N-VA-raadslid Rosine Van Gysegem een aantal vragen aan de bevoegde schepen. Uit het antwoord van de schepen onthouden we het volgende:

- Er waren, buiten enkele bijsturingen op het vlak van hygiëne, geen moeilijkheden bij de opstart in de Merelbeekse scholen.

- De noodopvang in de gemeentescholen telde ongeveer 70 kinderen. In vergelijking met het begin van de crisis steeg het aantal leerlingen in de noodopvang  in de andere basisscholen. Vooral bij de kleuters was dit merkbaar.

- Het gemeentebestuur stelde beschermingsmateriaal ter beschikking aan de leerkrachten uit het gemeentelijk onderwijs, nl. 2 mondmaskers, 2 paar handschoenen, ontsmettende gel en een gelaatsscherm.

- Vanuit de vrije scholen is er een vraag naar bijkomend poetspersoneel. Het gemeentebestuur zal hier echter niet op ingaan.

- Er zullen door de gemeentescholen geen zomerklassen georganiseerd worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is