Brug over Ringvaart met drie rijstroken en fietspad

Op 29 oktober 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Tegen oktober 2020 moet de brug over de Ringvaart in de Fraterstraat vervangen zijn door een nieuw exemplaar met drie rijstroken en degelijk fiets- en voetpad. John De Vlaminck is tevreden dat in het plan met alle verkeersgebruikers rekening is gehouden, maar vraagt aandacht voor de veiligheid van het kruispunt.

De brug is één van de twee flessenhalsen van Merelbeke. Ongetwijfeld stond u er zelf ook al eens aan te schuiven. Voor fietsers is het helemaal heikel. Hun opties: mee aanschuiven, laveren tussen de auto's of op het voetpad fietsen. Geen van die opties is veilig.

Met Europese subsidies - door minister Ben Weyts (N-VA) aan Merelbeke toegekend - kan er eind 2020 eindelijk een nieuwe brug zijn. 'Tot onze tevredenheid zal die brug drie rijstroken hebben voor auto's en een degelijk voet- en fietspad. In andere plannen zie je vaak dat zaken worden aangepast ten voordele van één groep verkeersdeelnemers, maar ten nadele van een andere groep. Hier denkt men aan de veiligheid van alle weggebruikers.'

Kruispunt veilig maken

John wijst wel nog op één aspect dat onvoldoende aan bod komt in het plan. Het kruispunt met de Guldensporenlaan veilig en vlot maken, wordt een hele klus. Hoe zullen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat fietsers veilig over kunnen steken? Er passeren daar immers heel wat schoolgaande kinderen.

De N-VA heeft zelf geen pasklare oplossing, maar denkt graag constructief mee.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is