Bea Coppens wil onze brandweer wapenen voor de nieuwe woonvormen

Op 1 juni 2014, over deze onderwerpen: Veiligheid

Bea Coppens was begin mei getuige van een brandweerinterventie bij haar buren die nogal stroef verliep. De kraanarm bleek niet efficiënt te functioneren waardoor een evacuatie vanaf de eerste verdieping langer duurde dan nodig. In dit geval liep het goed af, maar was de vrouw kritiek geweest, zou dit fataal kunnen zijn.

Coppens vroeg de burgemeester daarom of de brandweer voldoende oefeningen houdt voor dergelijke interventies en of het materieel regelmatig wordt gecontroleerd. Volgens de burgemeester is dat het geval, maar de N-VA heeft er toch vragen bij.

Merelbeke verandert immers snel. De appartementsgebouwen rijzen als paddenstoelen uit de grond en huisvesten voornamelijk oudere mensen die wat kleiner willen gaan wonen. Merelbeke telt ook meer en meer ondergrondse parkeergarages.

Coppens wilde weten of onze brandweer voldoende op deze nieuwe situaties is voorbereid. Dat onze brandweermannen overlopen van goede wil, staat buiten kijf, maar ze moeten van het gemeentebestuur ook de nodige faciliteiten krijgen.

Daartoe moet ook de brandweerhervorming dringend worden voorbereid. De N-VA zal elke maatregel ondersteunen die de veiligheid van onze bevolking ten goede komt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is