44.150 euro Vlaamse subsidie voor fietsinfrastructuur in Merelbeke

Op 7 januari 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Wonen en natuur

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert ook in 2018 fors in fietsinfrastructuur. Na de 103 miljoen van 2017 mikt Weyts in 2018 zelfs op 110 miljoen euro aan fietsinvesteringen langs gewestwegen. Daarnaast zijn er ook investeringen gepland voor lokalere infrastructuur. Via het Fietsfonds ondersteunt Weyts gemeentebesturen die investeren in lokale fietswegen die de gemeentegrenzen overschrijden. Merelbeke mag alvast 44.150 euro verwachten voor de tweede fase van de fietsinfrastructuur aan de Burgemeester Maenhoutstraat en de Salisburylaan.

In 2017 kende Weyts ook al 737.000 euro Europese subsidies toe via het fietsinvesteringsplan om de Bergwijkbrug (in de Fraterstraat) tegen 2020 te vervangen door een oversteek met bredere brug en ruimte voor een degelijk fietspad aan twee kanten of een aparte brug voor wagens en fieters/voetgangers. 

Investeren in fietsinfrastructuur

De helft van alle verplaatsingen die Vlamingen maken bedraagt 5 kilometer of minder, maar toch kiezen we nog te weinig voor de fiets. Minister Weyts ambieert om, na de 103 miljoen euro in 2017, 110 miljoen euro aan nieuwe Vlaamse fietsinvesteringen vast te leggen in 2018. 

Weyts maakt fietsen in Oost-Vlaanderen aantrekkelijker door gericht te investeren in vlotte en veilige verbindingen voor fietsers. Vanuit het Fietsfonds maakt de Vlaamse minister voor Mobiliteit nu 1 miljoen euro vrij voor acht fietsinfrastructuurprojecten langs Oost-Vlaamse wegen, waaronder dus 44.150 euro voor de Burgemeester Maenhoutstraat en Salisburylaan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is