Zebrapad Bergstraat-Fraterstraat moet veiliger

Op 28 januari 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Veiligheid

In de marge van zijn algemene vraag over verkeersveiligheid (cf infra) vroeg John De Vlaminck op vraag van ondervoorzitter Christophe Vanderschueren  ook om op iets te doen aan het zebrapad aan het kruispunt Fraterstraat-Bergstraat waar de onveilige situatie onlangs nog tot een zwaar ongeval leidde. De gemeente herhaalde de intentie van twee jaar geleden om een inventaris op te maken van de oversteekplaatsen waar accentverlichting nodig is.

Op 11 januari 2016 werden op het zebrapad aan het kruispunt van de Fraterstraat met de Bergstraat twee jonge kinderen door een wagen gegrepen op het zebrapad. De bestuurster had in het donker en door de regen de kinderen niet gezien.

Het zebrapad daar is dan ook levensgevaarlijk. Het is slecht verlicht en eigenlijk ook slecht gelegen. Nochtans ligt het op een cruciale plek vlakbij de Sint-Michielschool en een bushalte. Er zou minstens accentverlichting moeten komen.

John De Vlaminck drong in het kader van zijn algemene vraag over de verkeersveiligheid nogmaals aan op een snelle verbetering. 'In 2013 had ik ook al eens gesignaleerd dat heel wat oversteekplaatsen in Merelbeke slecht verlicht zijn. Men stemde toen in om een inventaris te maken van die plaatsen waar accentverlichting zou moeten komen. Nu heeft de schepen die intentie nog eens herhaald. Hopelijk komt er nu sneller iets van.'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is