Wilde verhalen over het sportpark Molenkouter

Op 7 februari 2016, over deze onderwerpen: Sport

Over het sportpark Molenkouter (toekomstig sportcomplex tussen de Poelstraat, Hundelgemsesteenweg en Motsenstraat) doen de wildste verhalen de ronde. KAA Gent zou zijn oog hebben laten vallen op deze site en er zijn oefencomplex willen bouwen. De terreinverlichting zou minstens 400 lux moeten bedragen. Er is zelfs sprake van de bouw van een sporthotel met 25 kamers. De bestuursleden van KFC Merelbeke zouden de plannen al hebben kunnen inzien terwijl de buurtbewoners volkomen in het ongewisse worden gelaten. Ook de gemeenteraadsleden worden niet geïnformeerd over de stand van zaken.

Raadslid Guido Mortier (N-VA) vroeg aan de schepen van sport of het om ‘indianenverhalen’ gaat of niet? De schepen antwoordde dat er sinds april 2015 gesprekken aan de gang zijn met KAA Gent om te komen tot een gezamenlijke realisatie van het sportpark Molenkouter. Het sporthotel zou niet dienen om er te overnachten, maar om de spelers te kunnen laten uitrusten tussen de trainingen. Wie gelooft dat?

Van zodra er meer duidelijkheid is over de bouwplannen zouden de buurtbewoners en de gemeenteraadsleden geïnformeerd worden. Mortier nam geen vrede met dit summier en nietszeggend antwoord.  De gronden van het toekomstig sportpark Molenkouter werden door de gemeente in de loop van 2011 zeer duur aangekocht voor ca. 2,2 miljoen euro voor 16,3 ha of 13,41 euro/m² voor landbouwgronden.  Wij weten nog altijd niet welk beslag KAA Gent op deze gronden zal leggen.  

De impact op het milieu en de buurtbewoners mag niet onderschat worden.  Hoe staat het met de mobiliteit rond dit geplande sportcomplex?  Het Ghelamco-stadion van KAA Gent is een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet op het vlak van een veilige verkeersafwikkeling. De N-VA-fractie heeft principieel geen bezwaren tegen een participatie van KAA Gent in het nieuwe sportpark Molenkouter, maar niet ten koste van de Merelbeekse sportbeoefenaars en de Merelbeekse belastingbetalers. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is