Rik De Vis lijsttrekker N-VA Merelbeke voor gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op 29 oktober 2017

Het bestuur van N-VA Merelbeke heeft met overtuiging gekozen voor Rik De Vis als kopman voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De ambitie is duidelijk. ‘N-VA gaat voluit voor een uitslag die ons in de meerderheid katapulteert.’

De N-VA voert al sinds 2013 stevig oppositie met Rik De Vis aan het hoofd van onze fractie. We vinden dat deze meerderheid:

  • Te veel geld uitgeeft aan megalomane bouwprojecten en dus te weinig keuzes maakt;
  • Het gemeentelijk patrimonium te makkelijk verkoopt om de rekening te doen kloppen en te weinig aandacht heeft voor het groen in onze gemeente;
  • Te weinig aandacht heeft voor de veiligheid in onze gemeente;
  • Te weinig doet aan de ellenlange files in Merelbeke;
  • Te weinig denkt aan voorzieningen voor de vele nieuwe inwoners van grote nieuwbouwwijken.

De Vis: ‘Ik ga voor een aangenaam en open Merelbeke. Waar de voorzieningen afgestemd worden op de nieuwe noden voor de gezinnen, jongeren en ouderen. Waar iedereen mag rekenen op een kwalitatieve dienstverlening en verzorging dicht bij huis.

'Waar fietsen en spelen nog mogelijk blijven en de (verkeers)veiligheid in onze woonwijken en woonstraten prioriteit krijgt. Waar een oplossing voor het woon-werkverkeer wordt gezocht. Waar bomen nog mogen groeien en de merels mogen fluiten.’

Ruime beleidservaring

Rik De Vis is een ervaren politicus en was onder meer 12 jaar schepen. Hij stond mee aan de basis van de bouw van het Jeugdcentrum op de Molenhoek en de lokalen van onze jeugdbewegingen zoals Chiro en Scouts.

Als schepen van onderwijs tekende hij in samenwerking met de leerkrachten een pedagogische vernieuwing van ons gemeentelijk kleuter- en lager onderwijs uit. Er kwam ook een nieuwbouw in de Kloosterstraat en de speelruimten in Bergwegel en Lemberge werden uitgebreid.

Rik was ook de laatste schepen van stedenbouw met een duidelijke visie. Hij riep de ongebreidelde hoogbouw een halt toe. Bouwprojecten kregen een groennorm, parkeernorm, er kwam oog voor ecologische aspecten enz. Onze nieuwe woonbuurten gelden nu als voorbeeld voor heel Vlaanderen. De dorpskernvernieuwing is iets waar hij nauw aan meegewerkt heeft.

Personalia

Rik is gelukkig getrouwd, vader van vier zonen en intussen vijf kleinkinderen. Politiek is in zijn familie een rode draad. Zijn vader was schepen, zijn moeder gemeenteraadslid. Zijn broer Dirk is burgemeester van Ham en een andere broer Frank schepen in Melle. 

Professioneel was hij docent en vakgroepvoorzitter Landschapsarchitectuur op de Hogeschool Gent. Die expertise vind je terug in het parcours dat hij aflegde als schepen van Stedenbouw.

In zijn vrije tijd is hij een natuur- en cultuurliefhebber. Zo was hij al drie keer hoofdontwerper van de Floraliën en gaat hij graag schetsen in Gotische kathedralen en Italiaanse siertuinen.

Met zijn ervaring en dynamisch karakter wil hij de voortrekker zijn van onze lokale afdeling waar ervaring en jeugdig enthousiasme hand in hand gaan. Samen gaan we voor het beste resultaat ooit van een Vlaams-nationalistische partij in onze gemeente!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is