Ook stad Gent deelt kritiek op NMBS en Infrabel

Op 29 november 2011, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Wonen en natuur, Verkeer en openbare werken

Het protest van N-VA en de strijd van N-VA-bestuurslid en voorzitter van de Welzijsraad Paul De Belie tegen de beperkte toegang voor mindervaliden in het Merelbeekse station en de plannen om de loketten te sluiten, krijgt steeds meer medestanders. Na de gemeenteraad van Merelbeke schaart nu ook de stad Gent zich achter de kritiek.

Omdat het station van Merelbeke op Gents grondgebied ligt, schreef De Belie een brief naar de Gentse schepen van welzijn Guy Reynebau. Ook hij heeft er inmiddels op aangedrongen dat het station toegankelijk wordt gemaakt voor mindervaliden en dat het station zou open blijven.

 

Stilzwijgen

Intussen blijven de spoorwegen zich verschuilen. Of het station al dan niet open blijft, is een beslissing van NMBS. Maar die hullen zich in stilzwijgen.

De toegankelijkheid voor mindervaliden is dan weer een verantwoordelijkheid van Infrabel. Maar die verwijzen de reizigers ijskoud door naar Gent of Wetteren. Helaas is er vanaf het station van Merelbeke geen busverbinding naar die stations. Doorverwijzen is dus weinig meer dan een doekje voor het bloeden. De mindervalide reizigers blijven letterlijk in de kou staan.

Wij blijven alvast hardnekkig aandringen op verbeteringen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is