N-VA Merelbeke slaat brug tussen jong en oud

Op 20 oktober 2009

Voortaan heeft ook Merelbeke een eigen N-VA-afdeling. Na de klinkende verkiezingsoverwinning van juni 2009 heeft N-VA ook lokaal een dermate grote voet aan de grond, dat een eigen Merelbeekse afdeling voor de hand lag. Waar Merelbeke vroeger onder de koepel van N-VA-Land van Rode huisde, zal een eigen lokaal bestuur voortaan de Merelbeekse koers volledig autonoom bepalen.

Bij de eerste bestuursverkiezing op 20 september hebben de leden van N-VA-Merelbeke alvast voor de jeugd gekozen. Vincent Blansaer, 29 jaar oud en lid van de nationale raad van Jong N-VA kwam  als nieuwe voorzitter uit de bus. Hij haalde het nipt van oude rot in het vak Guido Mortier. Mortier vervoegt de partij opnieuw nadat het in 2005 tot een breuk kwam. De gewezen burgemeester en OCMW-voorzitter van Merelbeke zal in de rol van ondervoorzitter zijn ervaring en kennis doorgeven.

Verder stemden de leden schepen Rik De Vis, gemeenteraadslid Dirk Beke, OCMW-raadslid Jo 
Vanhoorebeke, ereschepen Paul De Belie en penningmeester met 20 jaar dienst Dirk Reunes in het bestuur.

Het bestuur is van plan om de keuze voor jeugd consequent door te trekken. Om dat elan kracht bij te zetten, coöpteerde het nieuwe bestuur als eerste beleidsdaad twee jongelingen. Karsten Smeesters (22) zal als jongerenverantwoordelijke de banden met de Merelbeekse jeugd verstevigen. 

Christophe Vanderschueren (26) neemt de communicatie voor zijn rekening. In de communicatiepijplijn zit alvast een website die bovenop het ledenblad de bevolking op de hoogte zal houden.

Maar het bestuur had bij de coöptaties ook oog voor werkkracht en ervaring. Ivan Eeckhout wordt als secretaris de rechterhand van voorzitter Vincent Blansaer.

Een eindpunt is dit bestuur allerminst. N-VA Merelbeke richt de aandacht nu vooral op de aanvulling van het bestuur met geëngageerde, overtuigde vrouwen.

N-VA-Merelbeke bestaat voortaan dus uit een degelijke mix van jeugdig enthousiasme en politieke ervaring. 

Samen zetten jong en iets minder jong hun schouders onder de positionering en uitbreiding van N-VA-Merelbeke. 

Voor de volledigheid is dit het nieuwe bestuur met alle functies.

  • Voorzitter: Vincent Blansaer
  • Ondervoorzitter: Guido Mortier
  • Secretaris: Ivan Eeckhout
  • Penningmeester: Dirk Reunes
  • Jongerenverantwoordelijke: Karsten Smeesters
  • Ledenverantwoordelijke: Rik De Vis
  • Communicatieverantwoordelijke: Christophe Vanderschueren
  • Organisatieverantwoordelijke: Jo Vanhoorebeke
  • Bestuurslid: Dirk Beke
  • Bestuurslid: Paul De Belie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is